Elsker tzatziki, så den blev brugt til en pastasalat til frokost. Tilsatte edemmamebønner for at få proteiner i måltidet. Vil helt sikkert være god til en grillaften. Hvis man spiser kød til, kan man evt. droppe edemamebønnerne, da man så ikke behøver proteinerne herfra,
2 personer
1 agurk
2 tsk salt
1-2 fed hvidløg
3 håndfulde edemamebønner (kan udelades)
2 håndfulde ærter
2 håndfulde kogt pasta
4 spsk cheasy fraiche 5%
4 spsk mayonnaise (kan udelades)
Salt og peber
Tø edemamebønner og ærter op.
Riv agurken eller skær den i små strimler. Kom strimlerne i en skål og bland 2 tsk salt i. Lad dem trække i en times tid. Kom dem herefter over i et viskestykke og vrid vandet ud.
Kom agurken tilbage i skålen og bland cheasy fraiche, mayonnaise, salt og peber i. Knus hvidløg og smag til. Kom ærter og pasta i og bland det hele sammen.
Lad gerne pastasalaten trække i mindst en halv time.
Kan spises alene eller man kan spise den som tilbehør til noget kød.
Sense:
HF1-2: Agurk, edemamebønner, ærter
HF3: Edemamebønner (kan udelades, hvis man spiser kød til salaten)
HF4: Pasta
Fedt: Mayonnaise
Mælkedressing: Cheasy fraiche 5%
Kan også laves med spidskål som denne agurke/spidskålstzatziki.
2 personer
1 agurk
2 tsk salt
1-2 fed hvidløg
3 håndfulde edemamebønner (kan udelades)
2 håndfulde ærter
2 håndfulde kogt pasta
4 spsk cheasy fraiche 5%
4 spsk mayonnaise (kan udelades)
Salt og peber
Tø edemamebønner og ærter op.
Riv agurken eller skær den i små strimler. Kom strimlerne i en skål og bland 2 tsk salt i. Lad dem trække i en times tid. Kom dem herefter over i et viskestykke og vrid vandet ud.
Kom agurken tilbage i skålen og bland cheasy fraiche, mayonnaise, salt og peber i. Knus hvidløg og smag til. Kom ærter og pasta i og bland det hele sammen.
Lad gerne pastasalaten trække i mindst en halv time.
Kan spises alene eller man kan spise den som tilbehør til noget kød.
Sense:
HF1-2: Agurk, edemamebønner, ærter
HF3: Edemamebønner (kan udelades, hvis man spiser kød til salaten)
HF4: Pasta
Fedt: Mayonnaise
Mælkedressing: Cheasy fraiche 5%