Tzatziki-pastasalat

Elsker tzatziki, så den blev brugt til en pastasalat til frokost. Tilsatte edemmamebønner for at få proteiner i måltidet. Vil helt sikkert være god til en grillaften. Hvis man spiser kød til, kan man evt. droppe edemamebønnerne, da man så ikke behøver proteinerne herfra,



Kan også laves med spidskål som denne agurke/spidskålstzatziki


2 personer

1 agurk
2 tsk salt
1-2 fed hvidløg
3 håndfulde edemamebønner (kan udelades)
2 håndfulde ærter
2 håndfulde kogt pasta

4 spsk cheasy fraiche 5%
4 spsk mayonnaise (kan udelades)
Salt og peber

Tø edemamebønner og ærter op.

Riv agurken eller skær den i små strimler. Kom strimlerne i en skål og bland 2 tsk salt i. Lad dem trække i en times tid. Kom dem herefter over i et viskestykke og vrid vandet ud.

Kom agurken tilbage i skålen og bland cheasy fraiche, mayonnaise, salt og peber i. Knus hvidløg og smag til. Kom ærter og pasta i og bland det hele sammen.

Lad gerne pastasalaten trække i mindst en halv time.

Kan spises alene eller man kan spise den som tilbehør til noget kød.

Sense:
HF1-2: Agurk, edemamebønner, ærter
HF3: Edemamebønner (kan udelades, hvis man spiser kød til salaten)
HF4: Pasta
Fedt: Mayonnaise
Mælkedressing: Cheasy fraiche 5%