Fyldig vegetarsuppe med grøntsager og kikærter

Lækker fyldig suppe uden kød, men med grøntsager, kikærter, hytteost og kokosmælk.


4 portioner 

2 løg
2-3 fed hvidløg 
1 spsk smør 
3 tsk spidskommen 
2 tsk karry
1-2 tsk tørret koriander 
1 tsk kardemomme 
3 kartofler
3 dl vand 
1 bouillonterning 
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk light 
1/2 blomkål
1 squash
1 dåse kikærter
3 spsk cheasy hytteost 
Salt og peber

2 Fuldkornstortillaer
6 spsk cheddarost 

Rengør alle grøntsager og skær dem i tern. Blomkålen deles i buketter. Snit hvidløget fint. 
Dræn kikærterne for vand. 

Smelt smørret i en gryde. Svits løg og hvidløg sammen med karry, spidskommen, koriander og kardemomme. 

Tænd ovnen på 200 grader. 

Kom vand, bouillonterning, flåede tomater, Kokosmælk, kartoffel- og gulerodstern i. Lad det simre i 15 min. 

Blomkål i buketter, squashtern og kikærter i og lad det simre yderligere 15 min. 

Kom 3 spsk revet cheddarost på halvdelen af hver tortilla. Fold tortillaerne halvt sammen. Kom dem i ovnen i 5 min indtil osten er smeltet. Hold øje med, at de ikke bliver for tørre/bankede. 

Blend hytteost med 1/2 dl vand og kom i suppen. Det jævner suppen lidt og gør den mere fyldig. Lad den simre i 5 min. 

Server. 

Sense:
HF1-2: Blomkål, gulerødder, flåede tomater, squash
HF3: Kikærter, hytteost
HF4: Kartofler, Fuldkornstortilla
Fedt: Revet cheddarost, smør 
Mælk: Kokosmælk light






Kommentarer