Lækker fyldig suppe uden kød, men med grøntsager, kikærter, hytteost og kokosmælk.
4 portioner
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 spsk smør
3 tsk spidskommen
2 tsk karry
1-2 tsk tørret koriander
1 tsk kardemomme
3 kartofler
3 dl vand
1 bouillonterning
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk light
1/2 blomkål
1 squash
1 dåse kikærter
3 spsk cheasy hytteost
Salt og peber
2 Fuldkornstortillaer
6 spsk cheddarost
Rengør alle grøntsager og skær dem i tern. Blomkålen deles i buketter. Snit hvidløget fint.
Dræn kikærterne for vand.
Smelt smørret i en gryde. Svits løg og hvidløg sammen med karry, spidskommen, koriander og kardemomme.
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom vand, bouillonterning, flåede tomater, Kokosmælk, kartoffel- og gulerodstern i. Lad det simre i 15 min.
Blomkål i buketter, squashtern og kikærter i og lad det simre yderligere 15 min.
Kom 3 spsk revet cheddarost på halvdelen af hver tortilla. Fold tortillaerne halvt sammen. Kom dem i ovnen i 5 min indtil osten er smeltet. Hold øje med, at de ikke bliver for tørre/bankede.
Blend hytteost med 1/2 dl vand og kom i suppen. Det jævner suppen lidt og gør den mere fyldig. Lad den simre i 5 min.
Server.
Sense:
HF1-2: Blomkål, gulerødder, flåede tomater, squash
HF3: Kikærter, hytteost
HF4: Kartofler, Fuldkornstortilla
Fedt: Revet cheddarost, smør
Mælk: Kokosmælk light
Kommentarer
Send en kommentar