En lækker variant af brændende kærlighed. Sund og mættende er den også.
2 portioner / 2 personer
2 mellemstore kartofler
2 små søde kartofler
3 pastinakker
3 store gulerødder
1 spsk smør
1/2 dl mælk
1 æg (kan udelades, men giver mæthed)
1 spsk smør
Salt og peber
2 små søde kartofler
3 pastinakker
3 store gulerødder
1 spsk smør
1/2 dl mælk
1 æg (kan udelades, men giver mæthed)
1 spsk smør
Salt og peber
2 skiver bacon
1/2 pk skinkestrimler
2 løg (evt 1 rødløg og 1 løg)
1 rød peberfrugt
1 spsk smør (kan udelades)
1/2 pk skinkestrimler
2 løg (evt 1 rødløg og 1 løg)
1 rød peberfrugt
1 spsk smør (kan udelades)
Ca 700 kcal pr person (ca 610 kcal uden den ene spsk smør og ægget)
Skræl rodfrugterne og kog dem i vand uden salt. Når de er kogt, hældes vandet fra. Lad dem stå og tørre lidt ind under låg.
Kom smør og mælk i og mos det med en elpriser. Pisk evt et æg i. Ægget er med til at mætte og jævne mosen.
Smag til med salt og peber.
Smag til med salt og peber.
Skær eller klip baconskiverne i stykker og stege dem evt i 1 spsk smør på en pande (jeg brugte dog min Actifry). Rengør løg og peberfrugt og skær dem stykker og steg dem sammen med baconen. Kom skinkestrimlerne i til sidst.
Sense:
HF1-2: Gulerødder, Pastinak, søde kartofler, peberfrugt, løg, rødløg
HF3: Skinkestrimler, bacon, æg
HF4: Kartofler
Fedt: Smør
Mælk
HF3: Skinkestrimler, bacon, æg
HF4: Kartofler
Fedt: Smør
Mælk
Kommentarer
Send en kommentar