En fyldig og sund aspargessuppe med spidskål. Der er æg i for at give den mere fylde og jævne den.
2 portioner / 2 personer
2 skiver bacon
1 løg
1/2 spidskål
4 små glas grønne asparges (400 gram drænet vægt) eller 2 pakker friske asparges
1 bouillonterning
2 dl mælk
1/2 dl fløde
2 æg
1-2 håndfulde kødboller
1 løg
1/2 spidskål
4 små glas grønne asparges (400 gram drænet vægt) eller 2 pakker friske asparges
1 bouillonterning
2 dl mælk
1/2 dl fløde
2 æg
1-2 håndfulde kødboller
Salt og peber
420 kcal pr portion
420 kcal pr portion
Rengør løget og hak det.
Skær stokken fra spidskålen og snit resten.
Skær stokken fra spidskålen og snit resten.
Steg baconen i en gryde. Tag baconen op, når det er stegt. Svits løget i gryden og kom spidskålet i sammen med vandet fra aspargesglassene. Kom bouillonterningen i. Lad det simre i en halv times tid.
Blend grøntsagerne i gryden med en stavblender, så alle klumper er væk.
Kom lidt suppe i en lille skål sammen med fløden og pisk æggene heri. (ægget må nemlig ikke komme direkte i suppen i gryden, da ægget så stivner pga varmen). Æggemassen hældes i suppen for at jævne den - suppen skal ikke koge
Skær aspargesene i små stykker. Gem evt. hovederne til pynt. Kom dem i suppen sammen med kødboller. Varm det igennem ved svag varme. Smag til med salt og peber.
Pynt med knust bacon og asparges.
Sense:
HF1-2: Asparges, løg og spidskål
HF3: Æg, kødboller og bacon
HF4: -
Fedt: Fløde
Mælk: Letmælk
Smagsgiver: Bouillon
HF1-2: Asparges, løg og spidskål
HF3: Æg, kødboller og bacon
HF4: -
Fedt: Fløde
Mælk: Letmælk
Smagsgiver: Bouillon
Kommentarer
Send en kommentar