Stegte grøntsager kan spises både som tilbehør til kød eller blandes i røræg og spises varmt eller koldt.
Grøntsager (fx 150 gram hvidkål/spidskål, 100 gram gulerødder, ½ peberfugt, 1 løg)
1 spsk olie
Krydderier (salt, peber, koriander, spidskommen)
Evt æg (fx 1-2 stk)
Evt skinkestrimler (fx 2 spsk)
Evt hytteost (fx 1 spsk)
Evt revet ost (fx 1 spsk)
Grøntsagerne steges ved middelvarme, indtil de er "al dente".
Grøntsagerne kan spises som tilbehør, som de er nu, eller der kan tilføjes æg og revet ost, skinkestrimler og/eller hytteost og spises som en hovedret (fx til morgenmad/frokost).
Når æg, skinke, ost/hytteost er tilsat, varmes det, indtil æggene færdige. Der røres undervejs.
Sense:
HF1-2: Hvidkål, løg, peberfrugt, gulerødder
HF3: Evt hytteost, evt skinkestrimler, evt. revet ost (hvis < 17% fedt)
HF4: -
Fedt: Olie, evt revet ost (hvis > 17% fedt)
Smagsgiver: Spidskommen, koriander, salt og peber
Eksempler:
Kommentarer
Send en kommentar