Waldorfsalat med broccoli

Jeg elsker broccolisalat og waldorfsalat. Så jeg lavede en kombi, som ikke er så fed som de typiske broccoli- og waldorfsalater.

Se evt også opskrift på broccolisalat.


2-4 personer

1 broccoli
1/2 rødløg 
1 økologisk æble 
1 håndfuld kernefrie vindruer 
2-4 spsk cheasy fraiche 5%
1 tsk dijonsennep
Salt og peber 
1/2 spsk smør 
Sellerisalt (eller frisk bladselleri, men det er vi ikke til), hvis man vil have smagen som i waldorfsalat. 
Evt 1 spsk mayonnaise
Evt 2 spsk hakkede mandler eller valnødder 
Evt 2 skiver stegt bacon. 

Pluk broccolien i små buketter. Smelt en lille klat smør på en pande. Kom broccolibuketterne på panden. De skal ikke steges brune eller blive helt møre. Blot lige stege et par minutter, så de er knap så rå. Tag dem af og køl dem ned. 

Pil og hak løget.
Vask æblet og tag kernehuset ud. Skær i skiver eller tern.
Halver vindruerne.
Hak nødder. 

Bland Cheasy fraiche med dijonsennep og evt med mayonnaise. Smag til med salt, peber og sellerisalt. Kom løg, æble og vindruer i. 

Når broccolien er kølet af, kommes det også i. Lad det trække lidt. Drys nødder og evt stegt bacon henover. 



Sense:
HF1-2: Broccoli, rødløg, evt bladselleri 
HF3: (Bacon) 
HF4: Vindruer, æble 
Fedt: Nødder, smør, (Mayonnaise) 
Mælkedressing: Cheasy fraiche 5%
Smagsgiver: Dijonsennep