Kylling i karry med grøntsager, vindruer og peanuts

I mange år har jeg lavet en kylling i karry ret med vindruer og peanuts. Nu har jeg peppet den op med grøntsager. Her serveret med ris og blomkålsris. 


6-8 personer 

Ca 900 g kyllingebryst
1-2 porrer 
2 løg 
2 stk snackpeber
6 gulerødder
1 bouillonterning
2 spsk mel
4 dl vand
1 dl mælk (kan erstattes af vand)
150 g peanuts
Lidt olie
3-4 tsk karry
Peber (og evt salt) 

Ris eller flutes
Evt et blomkål til blomkålsris 



Snit porre og løg fint.  Skær gulerødder og peberfrugt i tern. Halver vindruer. Skær kylling i tern eller strimler.

Kom 1 spsk olie i bunden af en stor gryde. Når den er varm tilsættes karry. Steg kyllingen godt igennem, og rør godt hele tiden.

Tilsæt løg og porre, og svits det godt igennem inden gulerødder og peberfrugt kommes i. Steg det hele i 5-10 min under omrøring. Herefter tilsættes 2 spsk mel som røres godt i. Tilsæt vand sammen med boullionterningen. Når dette er kogt igennem, tilsættes mælk. Der smages til med salt peber og evt. ekstra karry.

Lad retten simre i ca 20 min. Kort tid før den serveres, kommes vindruer og peanuts i. Smag først til med salt og peber til sidst (peanuts gør retten salt). 

Retten serveres med ris og/eller blomkålsris eller flutes

Sense:
HF1-2: Gulerødder, peberfrugt, løg, porre (evt blomkål) 
HF3: Kylling 
HF4: Ris, vindruer 
Fedt: Olie, peanuts 
Mælk 


Kommentarer