Kartoffelsalat med spidskål og ærter

Her er en kartoffelsalat med lidt ekstra grønt.



4-5 personer

500 g kartofler
300 g ærter
200 g spidskål
1 bdt dild
1 bdt purløg
1 lille løg
2 dl ymer
2 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche
1/2 tsk Dijonsennep
1 tsk sukker
Salt og peber


Sæt en gryde over med vand og bring det i kog.

Tø ærterne op, hvis de er frosne.

Skræl eller vask kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem indtil de er møre. Køl dem ned.

Snit spidskålen i små tern. Hak løget fint.
Klip dild og purløg fint.

Bland ymer, creme fraiche, mayonnaise of sennep. Kom løg, dild og purløg i. Smag til med salt og peber.

Bland, spidskål, kartofler og ærter i dressingen. Lad det gerne stå og trække en times tid.

Server evt med frikadeller

Sense:
HF1-2: Spidskål, ærter, løg
HF3: (Evt frikadeller)
HF4: Kartofler
Fedt: Creme fraiche, mayonnaise
Mælk: Ymer
Smagsgiver: Dijonsennep, sukker