Salat med sprøde kikærter, speltkerner og feta

Ofte så må man bruge det, man har i huset, og i dag blev det denne salat. 


2 personer

1 dl speltkerner
2 dl vand
Salt

3 håndfulde snittet salat / spidskål
1 peberfrugt
1 porre
2 spsk majs (kan udelades)

1 ds kikærter
1 spsk olie (jeg brugte olie på spray)
Salt/hvidløgssalt

4 spsk feta eller salattern


Tænd ovnen på 200 grader. Hæld vandet fra kikærterne, dryp dem af og vend dem i olie, drys dem med salt og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg sprayede dem med olie, da de lå på bagepladen i stedet for at vende dem i olie, herefter dryssede jeg dem med hvidløgssalt). Bag dem i 15 mins tid, til de er ved at være lidt sprøde udenpå. Køl dem herefter af.

Kog vandet med lidt salt og kom speltkernerne i. Sæt på middelvarme og læg låg på. Kog i 12-16 min, indtil vandet er kogt væk. Køl ned.

Rens peberfrugt og porre og snit dem fint. Bland med salaten.

Når kikærter og speltkerner er kølet af, blandes de i salaten.

Skær fetaen i små stykker og bland i til sidst.

Server.


Sense:
HF1-2: Salat, peberfrugt, porre (salad, bell pepper, leek)
HF3: Kikærter (chick peas)
HF4: Speltkerner (spelt)
Fedt/fat: Feta, olie (feta, oil)