En nem salat, som man nemt kan lave som "To Go" til picnic eller madpakke. Kan laves til et par dage uden salaten bliver slatten, hvis den arrangeres i lag. Her lavet på glas.
2 personer
200-250 g kogt eller stegt kyllingbryst
1 dl speltkerner
2 dl vand
Salt
3-4 spsk grøn Pesto
2 håndfulde grønne bønner fra frost
2 håndfulde salat
Lidt græskarkerner
1 dl speltkerner
2 dl vand
Salt
3-4 spsk grøn Pesto
2 håndfulde grønne bønner fra frost
2 håndfulde salat
Lidt græskarkerner
Kog vandet med salt og kom spelt kernerne i. Sæt på middelvarme og læg låg på. Kog i 12-16 min, indtil vandet er kogt væk. Køl ned.
Skær kyllingen i strimler.
Tø bønnerne op.
Skyld salaten og skær den i lidt mindre stykker.
Tø bønnerne op.
Skyld salaten og skær den i lidt mindre stykker.
Anret på en tallerken med salat og bønner i bunden, så kylling, spelt og pesto. Drys med kerner.
Hvis det er picnic eller madpakke, så i et højt glas med låg. I 2 glas fordeles ingredienserne lagvist: Først kommes pesto i bunden, så speltkerner, dernæst kylling, bønner og salat. Drys kerner på til sidst.
Sense:
HF1-2: Salat, grønne bønner
HF3: Kylling
HF4: Speltkerner
Fedt/fat: Pesto, græskarkerner
HF1-2: Salat, grønne bønner
HF3: Kylling
HF4: Speltkerner
Fedt/fat: Pesto, græskarkerner