Salat med kylling, pesto og speltkerner

En nem salat, som man nemt kan lave som "To Go" til picnic eller madpakke. Kan laves til et par dage uden salaten bliver slatten, hvis den arrangeres i lag. Her lavet på glas.





2 personer

200-250 g kogt eller stegt kyllingbryst
1 dl speltkerner
2 dl vand
Salt
3-4 spsk grøn Pesto
2 håndfulde grønne bønner fra frost
2 håndfulde salat
Lidt græskarkerner

Kog vandet med salt og kom spelt kernerne i. Sæt på middelvarme og læg låg på. Kog i 12-16 min, indtil vandet er kogt væk. Køl ned.
Skær kyllingen i strimler.
Tø bønnerne op.
Skyld salaten og skær den i lidt mindre stykker.

Anret på en tallerken med salat og bønner i bunden, så kylling, spelt og pesto. Drys med kerner.

Hvis det er picnic eller madpakke, så i et højt glas med låg. I 2 glas fordeles ingredienserne lagvist: Først kommes pesto i bunden, så speltkerner, dernæst kylling, bønner og salat. Drys kerner på til sidst.

Sense:
HF1-2: Salat, grønne bønner
HF3: Kylling
HF4: Speltkerner
Fedt/fat: Pesto, græskarkerner