Tomatret med æg a la Huevos Rancheros

En morgenmadsret fra det mexicanske. Her lavet nemt med en chili con carne grøntsagsmix fra Rema 1000. Retten kan selvfølgelig også spises både til frokost og aftensmad.




2-3 personer
1 ps chili con carne blanding fra Rema 1000 (på frost med peberfrugt, bønner, majs, løg) 
1 ds hakkede tomater med oregano og basilikum
6 cherrytomater
Evt 2-3 fed hvidløg
1 stort løg
1 spsk olie
3 æg
4 skiver chorizo
1-2 spsk parmesanost
Evt frisk oregano eller persille

Evt som tilbehør:
2 spsk parmesanost
4 spsk revet ost 15%
2 Fuldkornstortilla


Tænd ovnen på 200 grader.

Varm en dyb pande op.

Hak løg (og hvidløg) fint, kom olie på panden og svits dem.

Kom chili con carne blandingen i og varm den igennem nogle minutter.

Kom de hakkede tomater ved, krydr med lidt salt og peber. Lad det simre i nogle minutter ved middel varme.

Vask og halver de små tomater. Rør i  tomatsaucen og jævn overfladen med grydeskeen. Læg tomaterne rundt i kanten.

Lav 3 fordybninger i tomatsaucen med grydeskeen og slå de 3 æg ud deri. Læg 3 chorizoskiver mellem æggene og 1 i midten.



Retten simrer nu videre under låg eller i ovnen, indtil æggene er faste. Drys 1-2 spsk parmesanost henover og drys evt hakket oregano eller persille på

På halvdelen af hver tortilla lægges der 2 spsk revet ost og 1 spsk parmesanost. Den anden halvdel af tortillaerne foldes over osten og varmes i ovnen, indtil osten er smeltet.

Server.


Sense:
HF1-2: Peberfrugter, løg, flåede tomater, tomater
HF3: Æg, bønner, revet ost 13%, chorizo
HF4: Majs (Fuldkornstortilla)
Fedt: Olie, parmesanost