En slags stuvet hvidkål bare med spidskål og asparges.
4 personer
1/2 spidskål
1 l vand
2 spsk smør
1 ds aspargessnitter
1 bouillonterning
Salt og peber.
2 spsk mel
Evt persille til at putte ovenpå
1 l vand
2 spsk smør
1 ds aspargessnitter
1 bouillonterning
Salt og peber.
2 spsk mel
Evt persille til at putte ovenpå
Tilbehør kan være hamburgerryg og kogte eller stegte kartofler og gulerødder.
Kom vandet i kog i en gryde. Kom bouillonterning i. Snit spidskålen og kom det i vandet, når det koger. Lad det simre 7-8 min, indtil det er mørt, men stadig har lidt bid.
Hæld vand og kål i en skål.
Smelt smørret i gryden og kom melet i, når det smørret er helt smeltet. Pisk det sammen til en klistret masse og varm det I nogle minutter under omrøring.
Kom vandet fra aspargesene i gryden og pisk det sammen med meljævningen. Kom vand fra kålen i lidt ad gangen - stadig under omrøring - og varm igennem ml hver gang, du tilsætter vand, så meljævningen kan nå at tykne sovsen. Stop når sovsen har en tilpas konsistens.
Hæld spidskål og asparges i, rør det hele sammen og varm det igennem. Smag til med salt og peber.
Server med kogte eller stegte kartofler og gulerødder og kogt hamburgerryg.
Sense:
HF1-2: Spidskål, asparges, gulerødder
HF3: Hamburgerryg
HF4: Kartofler, mel
Fedt: Smør
HF1-2: Spidskål, asparges, gulerødder
HF3: Hamburgerryg
HF4: Kartofler, mel
Fedt: Smør