Jordskokkesuppe med bacon og jordskokkechips

En lækker fyldig suppe med hytteost til at give proteiner til suppen.


2 personer

500 g jordskokker
2 dl hytteost
1 dl mælk
1 bouillonterning
2 stk bacon (jeg stegte en hel pakke og gemte resten til
1/2 dl vand
Salt og peber


Vask jordskokkerne godt. Skær enderne af og evt. mærker og kom dem i en gryde. Gem 2 jordskokker, som skal skæres til chips. Dæk jordskokkerne i gryden halvt med vand - cirka en halv liter. Kom en bouillonterning i. Bring vandet i kog og kog jordskokkerne indtil de er møre.

Snit de to rå jordskokker  i fine tynde skiver - evt på et mandolinjern.

Varm en pande op og steg baconen. Tag baconen op på et stykke køkkenrulle. Kom de tynde skiver på panden - i fedtet - og steg dem, indtil de er let lysebrune i kanten. Kom dem herefter over på et stykke køkkenrulle.

Blend mælk og hytteost.

Når jordskokkerne er møre blendes de med en stavblender i det vand, som de har kogt i. Kom blandingen med mælk og hytteost i og lad det simre lidt videre i nogle minutter.

Sense:
HF1-2: Jordskokker (Jerusalem artichoke)
HF3: Hytteost, bacon (cottage cheese, bacon)
HF4: -
Fedt/fat: Fedt fra bacon (bacon fat)