Karrysalat med brocolli

Vil man spæde sit frokostbord op med mere grønt, kan man lave en karrysalat med brocolli. Jeg har spist den til både laks og fiskefrikadeller.



1/2 broccoli
1/2 æble
1 æg (evt 1 æg mere for mere protein)
2 spsk mayonnaise
1 spsk cheasy fraiche 5%
4 cornichoner
1/4 rødløg
1/2 spsk karry (smag til)
Salt
Peber
1 drys sukker
Evt en knivspids dijonsennep

Sæt en gryde med vand over til at koge. Kom lidt salt i vandet.

Pluk buketter af halvdelen af broccolien. Tag de små stokke af buketterne og skyl buketterne. Når vandet koger kommes broccolibuketterne i vandet og koger 2-3 min. De må ikke blive gennemmøre, men stadig have bid. De tages herefter op (hæld ikke vandet væk) og køles af - skyl evt med koldt vand.

Bring broccolivandet i kog igen og kog et æg i 8 min. Skyl ægget med koldt vand og pil det og lad det herefter køle helt af.
Skræl et æble, skær halvdelen i små tern. Et kvart løg skæres også i tern.
Hak cornichoner fint i en minihakker.
Bland cheasy fraiche og mayonnaise og smag til med karry, sukker, salt, peber og evt en lille smule sennep. Kom de hakkede æble, løg og  cornichoner i.

Når broccolibuketterne er kølet ned, hakkes de til smuller i en minihakker (kan sikkert også rives). Det afkølede æg skæres ud i tern.

Bland broccoli og æg i dressingen og rør det godt sammen. Sæt på køl en times tid.
Server til marinerede sild, laks, æg.

Sense:
HF1-2: Broccoli, løg, cornichoner
HF3: Æg
HF4: Æble
Fedt: Mayonnaise
Mælkedressing: Cheasy fraiche
Smagsgiver: Sukker, sennep