Lidt forskelligt fra fryser og køleskab blev til denne indisk inspireret krydrede suppe.
2 stk Kyllingbryst
2 mellemstore søde kartofler i tern
1/2 pose chili con carne blanding (frost fra Rema 1000)
1 håndfuld frosne ærter
1 løg
2 mellemstore søde kartofler i tern
1/2 pose chili con carne blanding (frost fra Rema 1000)
1 håndfuld frosne ærter
1 løg
Olie
En håndfuld små tomater
500 g Passata (eller flåede tomater)
1 bouillonterning
1-2 tsk spidskommen
1-2 tsk kanel
1-2 tsk Gurkemeje
1 tsk koriander
Salt og peber
500 g Passata (eller flåede tomater)
1 bouillonterning
1-2 tsk spidskommen
1-2 tsk kanel
1-2 tsk Gurkemeje
1 tsk koriander
Salt og peber
Løg og søde kartofler skrælles og snittes i tern. Kyllingen skæres også i tern (jeg havde to færdige stykker kylling i fryseren, som jeg havde taget op).
Kom lidt olie i en gryde. Kom halvdelen af spidskommen, kanel og gurkemeje i og svits det lidt, svits herefter løget heri (uden at branke det). Kom kyllingen i og steg det, til det skifter farve (hvis man bruger rå kylling). Kom kartoffel, passata, bouillonterning og chili con carne blandingen i og lad det simre, indtil kartoflerne er møre. Kom evt den anden halvdel af krydderierne i for mere smag.
Halver tomaterne og kom dem i sammen med ærterne, når kartoflerne er lige ved at være møre.
Sense:
HF1-2: Sød kartoffel, tomater, ærter
HF3: Kylling, lidt bønner
HF4: Lidt majs
Fedt: Olie