Chili con carne med grøntsager

Endnu engang har jeg fået lavet en stor portion chili con carne med masser af grøntsager i. Lækker og mættende.



Nok ca 20 portioner

2 spsk olie
750 g oksekød
2 løg
2 ds kidney bønner
2 stk snackpeber
400 g revne gulerødder (1 ps fra Rema 1000 )
2 ps chili con carne frost blanding (fra Rema 1000)
3 ds flåede tomater
2 Bouillonterninger
1 stor ds tomatpuré
4 fed hvidløg
1/2-1 tsk chiliflager (eller frisk chili)
2-3 tsk Spidskommen (smag til)
2-3 tsk Kanel (smag til)
Salt og peber
50 g mørk chokolade 70%


Ca 250 kcal pr portion (uden ris)
50 g kogt ris er ca 170 kcal.

Rens og snit løg og hvidløg og svits dem klare i olien i en stor gryde. Kom spidskommen, kanel og chili i (evt kun halvdelen og smag til med resten senere).

Kom oksekødet i og steg det,  indtil farven ændrer sig.

Rens snackpeber og skær i tern. Hæld vandet fra bønnerne, og skyld dem med vand.

Kom frostblandinger, revne gulerødder, flåede tomater, bouillonterninger, peberfrugter og tomatpuré i.

Lad det simre 20 min ved middel til lav varme.

Kog evt ris og/eller imens.

Smag til med resten/ekstra af krydderierne og kom bønner i, og lad dem simre med i 5 min.

Skru helt ned for varmen. Kom chokoladen i og rør godt rundt. Smag til en sidste gang.

Server med ris og/eller grønne bønner, creme fraiche/Cheasy fraiche eller nachos. Kan også spises i tortilla pandekager.

Sense:
HF1-2: Gulerødder, peberfrugter, løg, flåede tomater
HF3: Hakket oksekød, bønner
HF4: Majs (evt ris/tortilla)
Fedt: Olie  mørk chokolade 70%