Proteinboller (med og uden fuldkorn)


En nem og hurtig opskrift på boller, som mætter. Her er to varianter - én uden fuldkorn og én med fuldkorn. Bemærk at bollerne er mere "våde" end normale boller, men så tørrer de heller ikke ud. Jeg opbevarer dem på køl, og de holder fint på køl i 4-5 dage.

Versionen med fuldkorn.


Uden fuldkorn og frø:

4 boller
2 dl hytteost (~100 g)
1,5 dl havregryn (~75 g)
2-3 gulerødder (revne) (~50 g)
2 æg
1 tsk bagepulver
1 spsk Sesamfrø (til drys)
1 tsk salt

Ved 4 stk: Ca 160 kcal pr bolle



Med fuldkorn og frø - 4-6 boller
2 dl hytteost (~100 g)
1 dl havregryn (~50 g) (ELLER 1 dl fuldkornshvedemel)
1 dl 5-kornsblanding (~50 g)
2-3 gulerødder (revne) (~50 g)
2 æg
1 tsk bagepulver
1 spsk chiafrø
1 spsk hørfrø
1 spsk Sesamfrø (til drys)
1 tsk salt

Ved 6 stk: Ca 145 kcal pr bolle
Ved 4 stk: Ca 220 kcal pr bolle

Fremgangsmåden er den samme for begge typer.

Rør bagepulver og havregryn sammen og bland resten i. Form billerne og kom sesamfrø ovenpå.
Bages i 17-18 min ved 200 grader.

Sense:

Uden fuldkorn (tæller 1 bolle som ½ HF3 og ½ HF4)
HF1-2: Gulerødder
HF3: Hytteost, æg
HF4: Havregryn
Fedt: Sesamfrø

Fuldkornsversion (1 bolle tæller jeg som ½ HF3 og ½ HF4 og 1 spsk fedt)
HF1-2: Gulerødder
HF3: Hytteost, æg
HF4: Havregryn, 5-kornsblanding
Fedt: Sesamfrø, hørfrø, chiafrø

Med fuldkorn


Uden fuldkorn
Her serveret med ost og hamburgerryg, yoghurt og gulerødder.