One pot karrysuppe med kokosmælk, kikærter og pasta

En krydret og mættende one pot suppe, som er god til de kolde aftener. Uden væden kan retten fint spises som one pot pasta.



4 portioner (2 personer)

1 kokosmælk light
1 squash
2 gulerødder
1 stort løg/rødløg
1 peberfrugt/snackpeber
1 ds kikærter (i stedet for kikærter kan man komme 250-300 g kogt/stegt kylling i tern i)
2 små håndfulde grovpasta
1 bouillonterning
1/2 dl fløde
1-2 tsk karry
1-2 tsk spidskommen
Evt 1-2 tsk ingefær
Salt og peber
5 dl vand

Ca 320 kcal pr portion


Rengør og skær gulerødder, peberfrugt, løg og squash i tynde strimler  Jeg brugte mandolinjern til gulerødder og squash.

Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem.

Varm en dyb pande (eller en gryde). Kom karry og spidskommen på panden,  mens den lige varmer op  Pas på, at det ikke brænder på.

Kom kokosmælk og vand i. Kom det hele i panden. Krydr med salt og peber.



Varm det op ved fuld varme, indtil det koger  Skru ned på middelvarme og lad det simre 15 min. Kom fløden i og lad det simre 5 min indtil pastaen er kogt.

Server.

Sense:
HF1-2: Gulerødder, squash, peberfrugt, løg
HF3: Kikærter
HF4: Pasta
Fedt: Fløde


Tip: Hvis du hellere vil have en pastaret og ikke suppe: Inden fløden kommer i, hældes vandet fra. Fløden kommes i og retten varmes i yderligere 5 min ved svag varme indtil pastaen er mør og sovsen samlet

Her en rest (1 portion) tilsat ekstra gulerødder, som er bagt med en lille smule olie og serveret med 1/2 Tortilla varmet med 13% revet ost i. Tilsammen er det ét Sense måltid. I stedet for en rest  kunne det være versionen uden væden (fra tippet). 


Sense:
HF1-2: Gulerødder, squash, peberfrugt, løg
HF3: Kikærter, ost 13%
HF4: Pasta, Tortilla
Fedt: Fløde