Farsbrød på en bund af grøntsager

Rema 1000 har mange grøntsagsblandinger, hvilket gør det nemt at få grønt ind i måltiderne. Her en ret, som næsten passer sig selv.



4 personer
2 poser frosne rodfrugter (fra Rema)
1 pose frosne grøntsager (forårsblanding fra Rema)
1 kg kartofler
500 g svinekød
1 æg
1 løg
1 par spsk havregryn
Salt og peber
4 skiver bacon
Timian
Et par spsk olie


1-2 fed hvidløg
2 dl mælk
1/2 dl fløde
Lys sovsejævner
1 lille ds tomatpuré
Timian
Paprika
Salt og peber
Lidt olie


Tænd ovnen på 190 grader.

Kom grøntsager og rodfrugter i et stort ildfast fad. Drys salt og peber over.

Hak løget og bland det sammen med æg, havregryn, fars, salt og peber (ligesom en frikadellefars. Man kan evt også komme timian i.

Form farsen som et brød og læg det ovenpå grøntsagerne. Læg bacon ovenpå.

Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte eller mindre stykker. Kom dem i en frysepose med olie og lidt salt og peber og ryst posen. Læg dem udenom farsen. Drys let med timian.



Sæt i ovnen i 1 - 1 1/4 time. Man kan evt tjekke i bunden af farsbrødet, om den virker gennemstegt.

Efter en time tages fadet ud og overskydende væde hældes forsigtig over i en skål. Fadet sættes i ovnen igen. Man kan evt også bare bruge en bouillonterning  i stedet for at hælde væden fra.

Hvidløg hakkes meget fint. Gryden varmes op med lidt olie og hvidløgene svitses let. Tomatpure, mælk og fløde kommes i sammen med væden fra grøntsagerne eller en bouillonterning. Kom et drys timian og paprika i. Jævn sovsen med sovsejævner og smag til med salt og peber. Lad det simre og tykne lidt.

Server.



Sense:
HF1-2: Blandet grønt og rodfrugter
HF3: Farsbrød, bacon, bønner
HF4: Kartofler, sovsejævner
Fedt: Fløde, olie
Smagsgiver: Tomatpuré
Mælk