Ovnbagt skinke og grøntsager i béarnaisesovs

Det er rart, når maden kan stå og simre i ovnen, og man ikke skal stå med 3-4 gryder. I dag kom hamburgerryg  grøntsager og sovs i ovnen i Tubberwares stegeso (Ultra Pro).



6 personer (6 portioner )

En landskinke (nok 1,2-1,5 kg)
1 lille blomkål
1/2 ps frosne grønne bønner
4-6 store gulerødder
Et par håndfulde perleløg
2 dl vand
2 dl mælk
2-3 breve Knorr béarnaise
Salt og peber
2 spsk smør

5-6 dl ris

Tænd ovnen på 175 grader.

Rengør grøntsagerne. Blomkålen deles i store buketter  og gulerødderne skæres i tykke skiver. Kom dem i bunden af en stegeso eller et dybt fad. Hæld vandet ved og læg skinken ovenpå og tryk den lidt ned i grøntsagerne.



Drys lidt salt og peber over og fordel små klatter af smør over grøntsagerne.

Kom låget på stegesoen eller kom stanniol over fadet, og sæt det i ovnen i en time.

Hæld vandet fra stegesoen over i en gryde, og sæt den på komfuret ved middelvarme (sæt stegesoen tilbage i ovnen med låg på).

Kom 1 dl mælk i en meljævner sammen med 2 breve Knorr béarnaisepulver og ryst det godt sammen. Hæld det i vandet i gryden sammen med 1 dl mælk, og varm det under oprøring til sovsen tyknes. Bliver det ikke tykt, rystes en halv dl mælk og 1 brev pulver mere sammen og hældes i.

Når sovsen er jævnet, hældes den over grøntsagerne i stegesoen  som sættes tilbage i ovnen med låg på i 30-45 min.



Kog ris imens efter anvisning på pakken.


Sense:
HF1-2: Gulerødder, blomkål, perleløg, grønne bønner
HF3: Hamburgerryg
HF4: Ris
Fedt/fat: Smør
Mælk
Smagsgiver: Knorr béarnaise pulver