Frisk pasta, gulerødder og laks i flødesovs

Revet gulerødder blandet i pasta giver en dejlig mæthed og passer godt til pastaen konsistens. Her er det sammen med laks og tomater i en citronflødesovs.




2 portioner (2 personer) 

100 g frisk pasta
200-250 g ovnbagt laks (jeg brugte pulled laks fra Kvickly)
1/2 spsk olie
200 g revne gulerødder (brugte de færdige fra Rema)
1-2 rødløg
1 håndfuld cherrytomater
1 dl bouillon (1/4 bouillonterning + 1 dl vand)
3/4 dl fløde
Saft fra 1 citron
Salt og peber
Evt frisk spinat


Rens og snit løget i strimler. Rens gulerødder og riv dem, medmindre du bruger de færdige fra fx Rema 1000.

Sæt en gryde over med vand og salt.
Varm en god slip-let pande godt op med 1/2 spsk olie og brun løget let. Kom gulerødder og bouillon i, og lad det simre til gulerødderne er ved at være møre.

Halver cherrytomaterne og kom dem i.
Kom citron og fløde i og rør godt. Hold øje med, at det ikke brænder på.

Kom det friske pasta i det kogende vand. Giv dem knap 2 min.

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra og pastaen kommes over på panden og blandes med sovsen. Smag til med salt og peber.
Pluk laksen i stykker og kom den i og bland forsigtigt rundt. Varm det igennem (rør undervejs) og server evt på lidt spinatblade. 

Sense:
HF1-2: Gulerødder, rødløg, tomater, spinat
HF3: Laks 
HF4: Fettuccine
Fedt: Fløde
Smagsgiver: Bouillon

Kommentarer