Ærtesuppe med kokosmælk

Mættende, lækker, grøn suppe.



2 personer

4 håndfulde ærter
1 sød kartoffel
Evt hvidløg
4 løg
1 lille dåse kokosmælk light (165 ml)
1 bouillonterning
4 spsk skyr
Salt og peber

2 håndfulde skinkestrimler
2 skiver bacon

2 skiver rugbrød
3 spsk olie
Groft salt


Rens løgene og den søde kartoffel (og evt hvidløg) og snit dem i tern. Varm 1 spsk olie i en gryde og steg halvdelen af løgene (og hvidløg) uden, at de bliver brune. Kom herefter 2 dl vand i sammen med sød kartoffel, ærter og kokosmælk. Lad det simre, indtil kartoflen er mør.

Steg imens bacon på en pande med 1 spsk olie. 
Tag baconen op på et stykke køkkenrulle, når de er stegt. Steg herefter resten af løgene. Når de næsten er færdige tilsættes skinkestrimlerne, som steger med til løgene er bløde og blanke.

Når kartoflen i suppen er mør, blendes suppen til en jævn masse. Tilsæt skyr og hold suppen varm ved lav varme, indtil bacon og løg er klar.

Sprøjt lidt olie på hver rugbrød og drys groft salt på og varm det på/i brødrister/ovn/Actifry, indtil de er let ristede.

Server suppen med de stegte løg og skinkestrimler samt knust bacon. 


Sense:
HF1-2: Ærter, løg, sød kartoffel 
HF3: Skinkestrimler, bacon
HF4: Rugbrød
Fedt: Olie,
Smagsgiver: Bouillonterning
Mælk: Kokosmælk light, skyr

Kommentarer