Pulled chicken salat med avocadodressing


En mættende sommersalat med hjemmelavet pulled chicken.



2 portioner

2 stk kyllingebryst
1 håndfuld snittet rød spidskål (eller almindelig spidskål)
1 håndfuld revne gulerødder (brugte de færdige fra Rema)
1 håndfuld slikærter
2 forårsløg
1 snackpeber.
1 avocado
2 spsk BBQ sauce
2 spsk Cheasy fraiche
1 spsk sød chili sauce


Tænd ovnen på 120 grader.

3 timer før servering:
Kom kyllingebrysterne i et ildfastfad og smør med BBQ sauce. Kom et par mm vand ved.
Sæt i ovnen i 3 timer.

Imens rengøres og snittes grøntsagerne. Spidskål, gulerødder, snackpeber og forårsløg snittes i små strimler. Sukkerærterne skyldes og kommes og kogende vand et par minutter (der stod netop på pakken med friske sukkerærter, som jeg købte, at de skulle blancheres). Blandes sammen og stilles på køl indtil kyllingen er færdig.

Når kyllingestykkerne er færdige kommes de i en skål med væden og flås fra hinanden med to gafler eller med en elpisker. Køl kyllingen ned.

Avocadodressingen laves lige før servering, så den ikke bliver brun. Tag skind og sten af og blend den med cheasy fraiche og sød chili sauce (jeg bruger en minihakker - men man kan også mose den med en gaffel).

Kom den afkølede kylling i salaten og bland det sammen. Server med dressing på toppen.


Sense:
HF1-2: Rød spidskål, gulerødder, sukkerærter, forårsløg, peberfrugt.
HF3: Kylling
HF3: -
Fedt: Avocado
Dressing: Cheasy fraiche
Smagsgiver: BBQ, sød chili sauce 






Kommentarer