Fyldt kylling i cornflakes med bønnesalat


Lækker kylling med en masse grønt.





5 personer 

5 kyllingebryster
1 stk bøf mozarella
Evt 2 spsk flødeost (jeg brugte en President flødeost med soltørrede tomater)
3 spsk soltørrede tomater
2 håndfulde cornflakes
2 spsk BBQ krydderi
Salt og peber
1 æg
Lidt olie til smøring af ildfast fad


1 1/2 pose frosne grønne bønner
5 skiver bacon
2 mellemstore søde kartofler
1 stort rødløg
1 håndfuld cherrytomater
Salt
1 spsk olie


Tænd ovnen på 175 grader.

Mozarella, flødeost og soltørrede tomater blendes (jeg bruger en minihakker).
Skær eller klip en lomme i hver kyllingebryst og fordel mozarellafyldet i lommerne. Luk hullerne med kødnåle.

Pisk ægget med en gaffel i en dyb tallerken. Kom cornflakes, BBQ krydderi, lidt salt og peber i en frysepose og knus cornflakes'ene lidt. Kom dem ud i en anden dyb tallerken. Dyp den ene side af kyllingerne først i æg og så i cornflakes og sæt dem over i et smurt ildfast fad. Drys evt det sidste cornflakes på toppen, hvis det har været svært ved at holde fast.

Sæt kyllingen i ovnen med varmluft i 45-50 min.

Skræl de søde kartofler og skær dem i tykke tern. Kom dem i en frysepose sammen med 1 spsk olie, et drys salt og peber. Kom bagepapir på en bageplade og spred kartoflerne ud på pladen. De skal i ovnen ca 20 min før, at kyllingerne er færdige (kylling og kartofler står på hver sin plade)..

Halver tomaterne og kom dem på samme bageplade som kartoflerne ca 10 min før, at kyllingerne er færdige.

Kom vand i kog i en gryde. Kom lidt salt i. Kom bønnerne i, når vandet koger. Bønnerne skal kun lige koge, indtil de næsten er møre. Herefter hældes vandet fra.

Varm en pande godt op. Brug lidt olie, hvis det ikke er en slip-let). Steg baconskiverne og tag dem op, når de er færdige.

Halver rødløget i halve og skær dem i skiver. Steg løget i baconfedtet på panden. Kom herefter bønnerne på panden og vend dem sammen med løgene. Pas på, at bønnerne ikke får for meget - de må ikke blive smadret.

Hæld bønnerne over i et stort ildfast fad, bland forsigtig kartofler og tomater i. Knus baconen og vend den i. Stil evt fadet med bønnesalaten i ovnen, hvis kyllingerne ikke er helt færdige.


Sense:

HF1-2: Grønne bønner, rødløg, sød kartoffel, tomater, soltørrede tomater
HF3: Kylling, bacon, lidt æg
HF4: Cornflakes
Fedt/fat: Mozarella, flødeost, olie




Kommentarer