Proteinrig koldskål

En frisk og mættende koldskål med flere proteiner og mindre sukker end de købte (næsten det dobbelte i protein og halvering i sukker i forhold til Arlas jordbærkoldskål). Min datter, som ellers ikke spiser koldskål, elskede den :)

Her med et par knuste kammerjunkere og hakkede mandler. 


Da den indeholder meget protein og ikke meget sukker, så kan den fint bruges til morgenmad for både børn og voksne. Her som morgenmad:

Her med jordbær og smørristede havregryn og mandler.

Kan også spises med havretoppe eller appelsinmarinerede gulerødder og jordbær.


2 personer 
4 æg (danske æg er stort set salmonellafri, men ellers vælg pasteuriserede æg)
1 spsk sukrin gold (eller 1/2-1 spsk sukker) 
2 dl kærnemælk 
3 dl cheasy skyr
1 vanillestang eller 2 tsk vanillesukker
Evt lidt citronsaft


Ca 280 kcal pr person (kun for selve koldskålen)


Med en elpisker piskes æggene med sukrinen og kornene fra vanillestangen (eller vanillesukker).

Pisk herefter skyr og kærnemælk i.

Server kold (kan evt stå i køleskabet sammen med stangen fra vanillen for ekstra smag indtil servering).

Server evt med smørristede havregryn og hakkede mandler og jordbær.

Den kan også få smag af appelsin eller jordbær ved at blende appelsin eller jordbær i koldskålen.

Her som morgenmad med appelsinmarinerede gulerødder og jordbær:



Jeg har også spist koldskålen med disse havretoppe ( i stedet for kammerjunkere). Her er brugt lidt over halvdelen af toppen fra opskriften, som der er linket til (dvs. en portion incl. havretoppe er ca 500 kcal). Her som aftensmad:



Sense:

HF1-2: - 
HF3: Æg 
HF4: (evt sukker, jordbær, appelsin og havregryn) 
Fedt: (evt smør, mandler og chokolade 70%) 

Mælk: Kærnemælk, cheasy skyr
Smagsgiver: Vanille, sukrin gold

Hvis man spiser efter Sense og ikke spiser andet til/på koldskålen, mangler man fedt og grøntsager for at have en fyldt spisekasse. Dog behøver man kun at sense 2 ud af 3 måltider.