Svinekæber i tomatsovs

En lækker simreret, som passer sig selv i et par timer. Her serveret med rodfrugtmos



6 personer (6 portioner)

800 g svinekæber
6 gulerødder
1 rød peberfrugt
2 løg
1 spsk smør
1 ds flåede tomater
1 stor  ds tomatpuré
1 1/2 dl fløde
1 bouillonterning
Maizena
Timian
Paprika
Salt og peber 


Afpuds kæberne for sener og fedt med en skarp kniv.

Skræl gulerødder, pil løgene og rens peberfrugten. Skær det hele i tern. 

Brun smørret i en dyb pande (som har låg) eller i en gryde. Kom svinekæberne i, krydr dem med salt og peber og brun dem.

Tag svinekæberne op og svits løg, peberfrugt og gulerødder. Kom svinekæberne i igen sammen med flåede tomater, en bouillonterning, paprika, timian, salt og peber. Kom vand ved (jeg brugte nok 1/2-3/4 liter).

Lad det simre under låg i halvanden time. Kom herefter fløde og tomatpuré i og smag til med lidt ekstra af krydderierne, hvis nødvendigt. Jævn evt. med lidt Maizena. Vrid svinekæberne lidt i stykker med et par gafler.

Lad det simre (ikke koge) en halv times tid mere.
Imens gryderetten simrer kan man lave rodfrugtmos, koge ris eller lave kartoffelmos.


Sense:
HF1-2: Gulerødder, peberfrugt, løg, flåede tomater, tomat puré
HF3: Svinekæber
HF4: Kartofler
Fedt: Fløde, smør
Smagsgiver: Bouillonterning, Maizena  

Kommentarer