Tortilla med ærtemos og pulled chicken

Så fik jeg også prøvet at lave pulled chicken. Det blev lækkert, men tager nogle timer.



2 personer

4 små tortillas eller 2 store (helst fuldkorn)
4 håndfulde ærter
1 løg
1 avocado
Salt og peber
Evt spidskommen
2 stk kyllingebryst
1 spsk BBQ krydderi
1 spsk brun farin
1 spsk olie
1 spsk ketchup
1 peberfrugt
Evt lidt snittet kål/spidskål
Evt lidt revne gulerødder

Ca 630 kcal pr person

Bland BBQ, farin, olie og ketchup I en frostpose. Kom herefter kyllingebrysterne i posen og gnid dem godt. Lad dem trække mindst en time.

Tre timer før aftensmaden tændes ovnen på 120 grader. Kyllingebrysterne kommes i et lille ildfast fad med stanniol over. Står i ovnen i 3 timer.

Tø ærterne op. Hak løget i fx en minihakker eller køkkenmaskine. Herefter hakkes ærter og avocado med. Smag til med salt og peber og evt spidskommen (giver en humusagtig smag). Stil på køl til, når kyllingen er lavet.

Kyllingen tages ud og kommes i en skål sammen med evt væde. Brug elpiskeren til at flå kødet fra hinanden.

Rens evt en peberfrugt og skær den i skiver og kom dem i ovnen i et smurt fad og giv dem 200 grader i 5-10 min.

På samme tid varmes tortillaerne i ovnen.

Herefter samles det hele. Ærtemosen fordeles på tortillaerne, ovenpå fordeles peberfrugt og eventuelt revne gulerødder og kål. Til sidst kylling. Luk dem halvt sammen.

Sense:
HF1-2: Ærter, løg, peberfrugt, gulerødder og hvidkål
HF3: Kylling
HF4: Tortilla
Fedt: Avocado, olie
Smagsgiver: Brun farin, BBQ, ketchup

Kommentarer