Sunde chokolademuffins med gulerødder og havregryn

En variant af de sunde gulerodsmuffins.  



6 små muffins:

150 g gulerødder
2 æg
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 tern 70% chokolade - evt med orangesmag (2x10 g)
1 spsk bagekakao
Evt 1 tsk honning for mere sødme
Evt revet appelsinskal

Lidt olie til formene


Hak gulerødder fint i en minihakker eller riv dem fint. Bland med havregryn, salt, kakao, bagepulver og vanillesukker. Smelt chokoladen og kom i. Bland æggene i.
Smør muffinsformene (jeg har silikoneform).

Bag muffins'ene i ovnen i 10-12 min ved 200 grader varmluft. Lad dem køle lidt af i firnebeff inden de tages ud.



Sense (hvis man spiser alle 6 = ét Sense måltid):
1 HF1-2: Gulerødder
1 HF3: Æg
1 HF4: Havregryn
3 spsk Fedt: Chokolade og kakako
Smagsgiver: vanillesukker, evt honning
Gratis: Bagepulver

Vanillesukker og honning ligger i den usmarte kategori ifølge Sense, men i små mængder er det okay.

Sense (én muffin):
1/6 HF1-2
1/6 HF3
1/6 HF4
1/2 spsk Fedt