Paprikakylling med bønner og grøntsager

Fyldig og proteinrig suppe med masser af grøntsager og en lækker ostefyldt tortilla.



Ca 12 portioner

2 store løg
1 spsk olie
1200 gram kyllingbryst
4-5 snackpeber (ca 500 gram)
400 gram revne gulerødder (1 pose færdigrevne fra Rema)
400 gram snittet grønt (fx 1 pose Sombrero mix fra Rema med snittet hvidkål, grønne bønner, rød peber, porre, majs og kidney bønner)
2 ds hakkede tomater
2 ds tomatpuré (lille)
2 ds kidney bønner
1 dl fløde (kan udelades)
1 l vand
2 bouillonterninger
Salt og peber (smag til) 
2 spsk paprika (smag til)

2 pk Fuldkornstortilla (12 tortillas)
250 gram revet cheddar ost

Ca 500 kcal pr portion


Hak løget og skær peberfrugt i tern.
Skær kyllingebrysterne i små strimler.
Varm olien i en stor gryde og svits løgene. Kom herefter kyllingestykkerne i og svits dem lidt til de skifter farve. Kom grøntsagerne i sammen med vand, bouillonterninger, hakkede tomater, tomatpuré. Lad det simre en halv times tid. Smag til med salt, peber og paprika.
Kom fløde og kidney bønner i og lad det simre stille yderligere 15-20 min - gerne mere, hvilket gør kyllingen mere mør.

Tænd ovnen på 200.
Læg 2 spsk revet cheddar på halvdelen af hver tortilla og fold den anden halvdel over.
Varm dem i ovnen indtil, at osten er smeltet.

Server det sammen.



Man kan også jævne med Maizenamel og så spise ris til i stedet for Tortilla,som på billedet her:



Man kan sagtens fryse paprikaretten ned  

Sense:
Ca 3 store håndfulde/grydeskefulde + 1 tortilla med ost pr person.
HF1-2: Snackpeber, gulerødder,hvidkål, grønne bønner, løg, hakkede tomater
HF3: Kylling og kidney bønner
HF4: Fuldkornstortilla (lidt majs)
Fedt: Fløde, olie og cheddar
Smagsgiver: Bouillonterning, tomatpuré
x