Gulerods/blomkålssuppe

En kold og grå regnvejrsdag indbød til suppe, så køleskabet blev tømt for rester af løg, gulerødder og blomkål.




1 portion / 1 person

1 spsk smør
1 lille løg i tern
Evt. 1-2 fed hvidløg
2 håndfulde gulerødder i skiver
2 håndfulde blomkålsbuketter
3 dl vand
1 bouillonterning
1 æg
1 spsk fløde
Salt og peber

2 spsk cheasy hytteost
1 skive bacon

1 skive rugbrød
Olie
Grovsalt


Ca 620 kcal pr portion


Smelt smørret i en gryde. Svits løgternene heri (evt sammen med hvidløg) - dog skal de ikke brunes. Kom gulerødder og blomkål  og svits det lidt sammen med løgene, inden vand kommes i sammen med bouillonterning, salt og peber.

Kog det til grøntsagerne er møre.

Steg bacon.
Kom en snert olie på rugbrødet sammen med et drys grovsalt og rist det på en brødrister eller i ovnen (jeg bruger min Actifry).

Blend grøntsagerne med en stavblender. Kom ægget i og blend det til en jævn masse.
Kom evt fløde i.

Server med hytteost og bacon på toppen og rugbrød ved siden af.

Sense:

HF1-2: Gulerødder, blomkål, løg
HF3: Æg, hytteost, bacon
HF4: Rugbrød
Fedt: Smør, olie, (fløde)
Smagsgiver: Bouillonterning

Kommentarer