Tandoori oksekødsret med grøntsager

En tøm køleskab/fryser ret, som mætter ret godt.


 
4 portioner / 4 personer

600 g hakket oksekød
1 brev Tandoori krydderi
Salt og peber
1 løg
1 spsk olie

2 håndfulde grønne frosne bønner
2 håndfulde frosne gulerødder/karotter
2 håndfulde ærter
2 håndfulde cherry tomater
4 spsk Puck ost

2 dl ris
3 håndfulde revne gulerødder (brugte de færdige fra Rema)
1 løg
2 spsk smør
1/2 bouillonterning


Tænd ovnen på 175 grader. 

Rengør og hak løgene fint.

Brun halvdelen af løgene i olie i en gryde. Kom herefter kødet i og brun det. Når det er brunet kommes tandoori krydderiet i sammen med 1/2 dl vand og lidt salt og peber.

Kom de frosne bønner, ærter og gulerødder i et ildfast fad sammen med halvdelen af de sidste løg. Når oksekødet har simret i ca 10 min hældes det over grøntsagerne. Drys fetaen over i små stykker og fordel tomaterne ovenpå.
Sæt fadet i ovnen i ca 25-35 min.



Kom smørret i en gryde og blancher (ikke brune) de sidste løg. Når løgene er bløde kommes de revne gulerødder i og varmes et par minutter, inden der hældes 5 dl vand i sammen med en halv bouillonterning og en smule salt. Kom risene i og kog dem som anvist. Lad dem stå og trække til sidst uden varme.



Server sammen.


Sense:
HF1-2: Grønne bønner, ærter, gulerødder, løg, tomater
HF3: Hakket oksekød
HF4: Ris
Fedt: Smør, olie, feta
Smagsgiver: Tandoori krydderi, Bouillonterning

Kommentarer