Blomkålsgratin med mandler og bacon

Blomkålsgratin med topping. 



3 portioner / 3 personer

1 blomkål
1 løg
Evt et par fed hvidløg
3 æg
1 dl mælk
Salt og peber

1 dl revet ost 13%
1 dl skinkestrimler
3 skiver bacon
3 spsk hakkede mandler

Ca 330 kcal pr portion


Tænd ovnen på 200 grader.

Pil blomkålet i buketter. Kog det i letsaltet vand i 5-10 min. Lad det herefter dryppe af i en si. Kom det i et ildfast fad.

Steg baconen på en pande. Læg det over på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet i en skål og gem det til senere. Der er nok 3-4 spsk fedt.

Pisk æg og mælk sammen med salt og peber.

Hak løget i tern. Svits løg (evt også hvidløg) i 1 spsk stegefedt på panden. Kom det herefter over på blomkålen og bland det lidt sammen. Bland også skinkestrimlerne i. 

Hæld æggemassen over blomkålen og hæld herefter stegefedtet over pånær cirka 1 spsk. Drys osten over.

Bag i ovnen i ca 40 min.

I det sidste stegefedt svitses de hakkede mandler let.

Fordel knust bacon og de hakkede mandler henover gratinen,når den er bagt.


Sense:
HF1-2: Blomkål
HF3: Æg, bacon, revet ost 13%
HF4: -
Fedt: Bacon fedt og mandler
Mælk: Mælk


Kommentarer