Blomkålsgratin med topping.
3 portioner / 3 personer
1 blomkål
1 løg
Evt et par fed hvidløg
3 æg
1 dl mælk
Salt og peber
1 løg
Evt et par fed hvidløg
3 æg
1 dl mælk
Salt og peber
1 dl revet ost 13%
1 dl skinkestrimler
3 skiver bacon
3 spsk hakkede mandler
Ca 330 kcal pr portion
1 dl skinkestrimler
3 skiver bacon
3 spsk hakkede mandler
Ca 330 kcal pr portion
Tænd ovnen på 200 grader.
Pil blomkålet i buketter. Kog det i letsaltet vand i 5-10 min. Lad det herefter dryppe af i en si. Kom det i et ildfast fad.
Steg baconen på en pande. Læg det over på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet i en skål og gem det til senere. Der er nok 3-4 spsk fedt.
Pisk æg og mælk sammen med salt og peber.
Hak løget i tern. Svits løg (evt også hvidløg) i 1 spsk stegefedt på panden. Kom det herefter over på blomkålen og bland det lidt sammen. Bland også skinkestrimlerne i.
Hak løget i tern. Svits løg (evt også hvidløg) i 1 spsk stegefedt på panden. Kom det herefter over på blomkålen og bland det lidt sammen. Bland også skinkestrimlerne i.
Hæld æggemassen over blomkålen og hæld herefter stegefedtet over pånær cirka 1 spsk. Drys osten over.
Bag i ovnen i ca 40 min.
I det sidste stegefedt svitses de hakkede mandler let.
Fordel knust bacon og de hakkede mandler henover gratinen,når den er bagt.
Sense:
HF1-2: Blomkål
HF3: Æg, bacon, revet ost 13%
HF4: -
Fedt: Bacon fedt og mandler
Mælk: Mælk
HF1-2: Blomkål
HF3: Æg, bacon, revet ost 13%
HF4: -
Fedt: Bacon fedt og mandler
Mælk: Mælk
Kommentarer
Send en kommentar