Blomkåls/løgsuppe med et twist af spinat

En fyldig og mættende grøntsagssuppe.

4 portioner / 2 personer 

1 blomkål
2 løg
2 håndfulde spinat (kan udelades)
2 æg
2 bouillonterninger
3 spsk smør
2 håndfulde skinkestrimler
Salt og peber
Evt timian

Ca 200 kcal pr portion 

Rengør grøntsagerne. Hak løget og pluk blomkålen fra hinanden.

Smelt 2 spsk smør i en gryde. Sauter løgene uden at de bliver brune. Kom herefter blomkålen og spinat i og sauter dem med i 5 min.

Kom 1 liter vand ved sammen med bouillonterninger, salt og peber. Kog blomkålen helt mør.

Varm en pande op og smelt 1 spsk smør. Hak skinkestrimlerne og steg dem i smørret. Gemmes til at komme på suppen.

Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender.

Slå æggene ud i en lille skål. Imens du blender suppen, hældes æggene i.

Varm suppen igennem i 5 min (ikke koge).

Server suppen med de stegte skinkestrimler.


Sense:
HF1-2: Blomkål, løg
HF3: Æg og skinkestrimler
HF4: -
Fedt: Smør
Smagsgiver: Bouillonterninger 

Kommentarer