En mættende og lækker pølseret a la svensk pølseret.
2-3 personer
1 blomkål
1 mellemstor sød kartoffel
1 stort løg
Evt 2 skiver bacon
3 dl mælk
1/2 dl fløde
1 ds tomatpuré
3 pølser
1-2 tsk paprika
1-2 tsk salt
Peber
1 mellemstor sød kartoffel
1 stort løg
Evt 2 skiver bacon
3 dl mælk
1/2 dl fløde
1 ds tomatpuré
3 pølser
1-2 tsk paprika
1-2 tsk salt
Peber
Skær stokken fra blomkålen og del resten i buketter. Skræl den søde kartoffel og skær den i små tern. Skræl og skær løget i tern. Skær pølserne i små stykker.
Varm smørret i en gryde og svits løget heri. Kom kartoffeltern og blomkålsbuketter i og varm det i nogle minutter, inden mælk, fløde og puré kommes i. Rør godt og smag til med salt, peber og paprika. Kom pølserne i.
Lad det simre under låg, indtil blomkål og kartoffel er møre. Rør undervejs Det må gerne have lidt bid.
Sense:
HF1-2: Blomkål, løg og sød kartoffel
HF3: Pølser (evt bacon)
HF4: -
Fedt: Smør og fløde
Mælk: Letmælk
Smagsgiver: Puré, paprika, salt og peber
HF1-2: Blomkål, løg og sød kartoffel
HF3: Pølser (evt bacon)
HF4: -
Fedt: Smør og fløde
Mælk: Letmælk
Smagsgiver: Puré, paprika, salt og peber