Gulerodssuppe

Fyldig og mættende gulerodssuppe.




1 portion / 1 person

2 håndfulde gulerødder
1 sød kartoffel
1 løg
1 bouillonterning
1 æg (kan udelades, men giver mæthed)
2 spsk mælk (kan udelades) 
2 skiver bacon
1 spsk skyr
Salt og peber
Spidskommen
Ingefær

Skræl og rengør gulerødder, sød kartoffel og løg. Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i en gryde - halvt dækket af vand. Kom bouillonterningen i. Lad det simre til grøntsagerne er kogte.

Steg bacon. Gem fedtet.

Pisk æg og mælk. Blend grøntsagerne med en stavblender. Kom æggeblandingen i og rør godt rundt, mens suppen varmes igennem (må ikke koge). Kom fedtet fra baconen i (ca 1 spsk).
Smag til med krydderierne.
Server med en klat skyr og knust bacon.

Sense:
HF1-2: Gulerødder, sød kartoffel, løg
HF3: Æg, bacon
HF4: -
Mælk: Skyr
Fedt: Fedt fra bacon
Smagsgiver: Bouillonterning

Kommentarer