Bønne/blomkålsalat

En hurtig og mættende salat, som både kan spises kold og varm.



Ca 1 portion / 1 person

1 1/2 håndfulde blomkål
1 håndfuld edemamebønner  (fra frost)
1 håndfuld bønner (jeg brugte en bønneblanding fra frost fra Rema 1000)
1 lille rødløg
1-2 fed hvidløg
15 mandler
1 spsk olie
2 spsk spidskommen
Salt og peber

Skær stokken fra blomkålen og del resten i buketter. Kom dem i en skål sammen med de frosne edemamebønner og bønneblanding. Kog vand og hæld over. Skal kun lige stå med vandet, mens du hakker løg.

Varm en pande op med olien.

Hak løg og hvidløg og kom det på panden, når den er varm og svits dem af.

Hæld grøntsagerne over i en si, og lad dem dryppe godt af.

Hak mandlerne groft og kom dem på panden og svits dem lidt.

Tag halvdelen af løg/mandler op på en tallerken (til at drysse over senere) og kom grøntsagerne på panden. Svits dem ved høj varme uden at brænde dem på, så rør ofte. Smag til med spidskommen, salt og peber.

Hæld grøntsagerne på en tallerken, når de er let møre men stadig har et godt bid.

Drys løg/mandler over.

Server.

Sense:
HF1-2: Blomkål, grønne/hvide bønner, rødløg, hvidløg
HF3: Edemamebønner
HF4: -
Fedt: Olie og mandler
Smagsgiver: Spidskommen, salt og peber

Kommentarer