Ørredroulade med krydderurtedip

Ørredroulade - som også kan laves med laks - er en af mine favoritter og denne gang lavet med en bund af "tøm køleskabet" grøntsager :)



2 personer

150 g spinat
100 g spidskål
200 g gulerødder
4 æg
2 spsk FiberHusk (kan udelades, men rouladen binder bedst sammen med det i)
Salt og peber

120 g røget ørred

Dip:
4 spsk cheasy fraiche 5% (eller 1 dl tykmælk)
1/4-1/2 tsk dijonsennep (smag til)
1 håndfuld purløg
1 håndfuld dild
2 tsk ørredrogn
Salt og peber

Hvis der skal laves ekstra dip, kan man lave det af 1 dl tykmælk mere + de samme ingredienser.


Skyld spinat, rens spidskål, og gulerødder. Snit det hele fint i en foodprocessor. Bland det sammen med æg (evt. FiberHusk) og salt og peber. Bred det ud i en firkant på bagepapir på en bradepande og bag den i ovnen i 12-15 min ved 175 grader. Tag ud og køl ned.

Klip purlæg og dild fint og bland i creme fraichen. Kom ørredrogn i og smag til sidst til med dijonsennep, salt og peber. Smør det ud på 2/3 del af grøntsagsbunden. Kom laksestykkerne på den del, der er smurt.

Rul rouladen sammen og pak den ind i bagepapiret. Stil på køl i et par timer.

Server evt. med lidt ekstra dip.


Sense:
HF1-2: Spinat, spidskål, gulerødder, dild, purløg
HF3: Ørred og æg
HF4: -
Fedt: (tager lidt 70% chokolade senere)
Dressing: Cheasy fraiche 5%
Mælk: Tykmælk
Smagsgiver: Dijonsennep, salt og peber, ørredrogn.

Kommentarer