4 portioner
500 g hakket oksekød
2 søde kartofler
1 dåse hakkede tomater
1 løg
2 revne gulerødder
Evt. 1 lille dåse tomatpuré
Evt. en oksebouillonterning
Evt. hvidløg, pressede1 spsk olie
Basilikum, Oregano
Ostesovs:
1 dl mælk
1 æg
2 spsk revet ost 13%
Salt og peber
Revet muskatnød
Topping:
4 spsk revet ost 13%
Snit løg, riv gulerødder, og skær de skrællede søde kartofler i tynde skiver - evt. på et mandolinjern.
Varm olien i en gryde, og steg løg (evt. hvidløg). Tilsæt kødet og steg videre, indtil alt kødet er gennemstegt. Kom de revne gulerødder i sammen med krydderier, flåede tomater og evt. tomatpuré og oksebouillonterning i. Smag til med salt og peber, og lad kødsovsen simre under låg ved svag varme i 20-30 minutter.
Ostesovsen laves ved at varme mælken, piske et æg i og til sidst smelte osten heri. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Kom skiftevis kødsovs og de tynde skiver af sød kartoffel i et ildfast fad.
Slut af med kødsovs, og fordel til sidst ostesovs og revet ost på toppen af lasagnen.
Bag lasagnen i ca. 25 minutter ved 175 grader,
Sense:
HF1-2: Sød kartoffel, spinat, løg, gulerødder, flåede tomater
HF3: Oksekød, æg (i ostesovs), 13% ost
HF4: -
Fedt: Feta, Olie til stegning
Mælk: Letmælk
Kommentarer
Send en kommentar