Kylling i asparges og spidskål

En grøn udgave af "høns i asparges". Serveret med en tortilla i stedet for de noget federe tarteletter.



3 portioner

1 spidskål
2 glas hvide asparges
500 g kyllingbryst
1 bouillonterning
Evt lidt revne gulerødder
1 spsk olie
Maizena mel
Evt mælk eller fløde (jeg havde ikke lige selv noget i dag)
Salt og peber
3 Fuldkornstortilla eller 3 luxustarteletter

Ca 520 kcal pr portion 

Skær kyllingen i små tern. Snit spidskålet i tern.
Kom olie i en stor gryde og varm det op. Svits kyllingeternene i olien, så de er svitset over det hele. Kom herefter spidskålen i og svits det lidt. Kom til sidst vandet fra aspargesene i gryden sammen med bouillonterning, salt og peber. Lad det simre i en halv times tid.
Skær aspargesene i mindre stykker og kom dem i gryden. Jævn med maizena efter 5-10 min. Man kan evt også komme lidt mælk eller fløde i.

Varm tortillas i ovnen.
Kom 1/3 af kyllingefyldet i hver tortilla og rul sammen - eller i "vafler" formet af halve tortillas.

Pynt evt med tomater og persille.


Sense:
HF1-2: Spidskål og asparges
HF3: Kylling
HF4: Fuldkornstortilla
Fedt: Olie (fløde hvis det bruges)
Gratis: Maizena, bouillon
Bemærk at grøntsager og kød er i forholdet 2:1, hvilket betyder, at du kan tage 3 håndfulde, så det passer til Sense (mål med en grydeske, som matcher størrelsen på din hånd)

Kommentarer