Æggeroulade med sød kartoffel og hamburgerryg

Omelet/æggewrap eller roulade. Man bestemmer selv, hvordan man laver denne, men her er det æg med fyld i en roulade. 



1-2 personer

3 æg
1/2 sød kartoffel
3 spsk revet ost
1/2 peberfrugt
4 skiver hamburgerryg
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
Peber
2 spsk olie
Evt 2 skiver stegt bacon
Evt purløg

1 roulade (incl bacon og incl revet ost 20%): 785 kcal
1 roulade (excl bacon og incl revet ost 20%): 700 kcal
1 roulade (excl bacon og incl revet ost 13%): 550 kcal


Varm en slip-let pande godt op med olien på. Hvis din pande ikke er så nemt til at slippe, bør du måske bruge 2 spsk olie.

Snit den søde kartoffel i tynde skiver på et mandolinjern. Skiver fra en halv mellemstor sød kartoffel passer med at dække æggepandekagen.
 
Snit snackpeber i tynde strimler.

Pisk æggene med krydderierne og hæld æggemassen på panden. Dæk med de tynde skiver af sød kartoffel. Drys lidt salt på. Kom revet ost og snackpeber strimler på. Skru ned på lav til mellemvarm.

Læg evt. et låg på og lad æggepandekagen stege, indtil skiverne af sød kartoffel er møre.

Læg hamburgerrygskiver tværs over. Rul æggepandekagen som en roulade. Jeg kunne gøre det på panden. Man kan også bare tippe den halvt over og spise den som en wrap.



Sense:
HF1-2: Sød kartoffel, snackpeber
HF3: Æg, hamburgerryg, en skive bacon
HF4: -
Fedt: Olie til stegning, revet ost
1/2 roulade fylder op i HF3 og fedt (med 20% revet ost). Man kan supplere med 1 HF1.

Kommentarer