Så ville jeg prøve at lave falafler, som jo passer rigtig godt til min spidskåls/agurke tzatziki. Jeg bagte falaflerne i ovnen for, at de ikke blev for olierede og usunde. Jeg har også fået dem med bagte asparges med lidt parmasan.
16 stk
400 g kikærter (kogte)
1-2 fed hvidløg
1 løg
1 æg
1 stor håndfuld persille
1 tsk paprika
2 tsk koriander
2 tsk spidskommen
2 tsk salt
Lidt peber
Evt 80-100 gram soltørrede tomater
1-2 fed hvidløg
1 løg
1 æg
1 stor håndfuld persille
1 tsk paprika
2 tsk koriander
2 tsk spidskommen
2 tsk salt
Lidt peber
Evt 80-100 gram soltørrede tomater
Olie til pensling
120 kcal pr falafel (incl soltørrede tomater)
Tænd ovnen på 200 grader.
Jeg brugte kikærter, som jeg havde i fryseren (købt tørre, sat i vand, kogt og frosset ned).
Bruger du dem fra dåse, så hæld vandet fra dem, skyl og lad dem dryppe af i en si.
Alt kommes herefter i en foodprocessor (smag evt. til med krydderier, inden ægget kommer i) og hakkes til en fin "fars".
Form kugler, som når du laver frikadeller, og kom dem i et smurt ildfast fad. Pensl falaflerne med olie og bag dem i ovnen i 20-25 min.
Jeg har serveret dem med spidskåls/agurke-tzatziki.
Kommentarer
Send en kommentar