Sunde gulerodsmuffins

Kun 3 hovedingredienser til disse små sunde muffins, som kan bruges som morgenmad, hvis man lever efter Sense.



Tak til Maria Helena Harpsøe for at dele denne opskrift i en Sensegruppe på Facebook.

6 små muffins:
2 mellemstore gulerødder (rives fint)
2 æg
1 dl havregryn
1 tsk akaciehonning
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 tsk kanel
Lidt olie

2 tern 70% chokolade (10 g)
1/2 spsk smør

Ca 100 kcal pr muffin

(Disse muffins har 200 kcal pr 100 g. Til sammenligning har en Macdonald muffin ca 400 kcal pr 100 g)


Bland gulerødder, æg og havregryn med honning, salt og bagepulver. Smør en muffinform med en smule olie.

Bag muffins'ene i ovnen i 12-15 min ved 175 grader varmluft.

Imens smelter du chokoladen og smør sammen i en lille skål i mikrobølgeovnen. Jeg brugte en 70% chokolade med appelsin. Lækkert til kanelsmagen.

Når de er færdige, køler de af i nogle minutter og tages herefter ud ad formen. Smør chokoladen på.

En anden variant er med en Philadelphia/citron creme på toppen:

I stedet for chokolade, blandes 2 spsk Philadelphia med 1 tsk vanillesukker og 1 spsk citronsaft.


Sense (hvis man spiser alle 6 = ét Sense måltid):
1 HF1-2: Gulerødder
1 HF3: Æg
1 HF4: Havregryn
2, 5 spsk Fedt: Smør og 70% chokolade / Philadelphia
Smagsgiver: Kanel, vanillesukker, honning
Gratis: Bagepulver

Vanillesukker og honning ligger i den usmarte kategori ifølge Sense, men i små mængder er det okay.

Sense (én muffin):
1/6 HF1-2
1/6 HF3
1/6 HF4
1/2 spsk Fedt