Spidskål carbonara

Spaghetti carbona er jo ikke så sund med hverken spaghetti, fløde, bacon og ost. Jeg prøvede derfor at lave en sundere version med spidskål i stedet for spaghetti og en mindre mængde af de andre ingredienser, så det passer med Sense livsstilen.



2 portioner

1 spidskål
4 gulerødder
1 rødløg
4 skiver bacon
4 æg
3 spsk fløde
3 spsk parmasan
Salt og peber

1 portion ca 550 kcal


Snit rødløget i tynde skiver. Snit spidskålet i tynde strimler. Skræl gulerødderne og snit dem i strimler på mandolinjern eller med en kartoffelskræller.

Bacon steges på en pande og tages af, når de er færdige. Hæld fedtet fra. Gem lidt bacon til pynt.

Kom rødløget på panden. Når løgene er bløde, kommes spidskål og gulerødder på. Steg det ved middelvarme. Vend jævnligt, så de ikke bliver brune.

Pisk æg sammen med fløde og parmasan samt salt og peber. Gem lidt parmasan til pynt.

Når grøntsagerne er bløde (må gerne være "al dente"), kommes æggemassen ved sammen med bacon. Hvis der er meget væde ved grøntsagerne, kan det evt hældes fra, inden æggemassen kommes i. Vend det godt sammen og varm det igennem 5-8 min.

Server med et drys bacon og parmasan.

Sense:
HF1-2: Spidskål, gulerødder, rødløg
HF3: Æg, bacon
HF4: -
Fedt: Fløde, Parmasan





Kommentarer