Hvidkålsboller med tomat

Min fjerde variant af spidskålsboller. Denne gang med hvidkål i stedet for spidskål. Denne gang med tomat.


8 mellemstore boller

1/2 mellemstort hvidkål (eller 1 spidskål)
4-5 gulerødder
5 æg
8 spsk FiberHUSK
2 tsk bagepulver
150 g kikærtemel
4 spsk hørfrø
100 g 13% revet ost
1 spsk salt
1 ds flåede tomater
4 spsk sesamfrø

Hak kålen og gulerødder fint i fx en minihakker/foodprocessor.

Bland det hele sammen og lad det trække lidt.
Form til 8 boller på en plade.

Drys med sesamfrø.

Bag i ovnen i 50 min ved 175 grader.



De er bløde/klæge indeni, når de er varme, men bliver mere faste som lune/kolde.

Sense:
Cirka pr bolle:
HF1-2: Hvidkål,  gulerødder, flåede tomater  (1 HF)
HF3: Æg, kikærter (1/2 HF)
HF4: Ingenting
Fedt: Hørfrø og sesamfrø (1 spsk)


Jeg bruger mine grøntsagsboller både morgen, middag og aften. Eksempler:











Kommentarer