Tortillapizza med Serranoskinke og tomater

Så fik jeg også prøvet fuldkornstortilla som pizzabund - dog med eget fyld. Jeg er solgt! :)
Tog udgangspunkt i en kartoffelpizza, som jeg plejer at lave med almindelig dej. Denne er så med tortillabund og sød kartoffel.



1 portion (1 pizza)

1 fuldkornstortilla
2-3 spsk flåede tomater - blendet og tilsat salt, peber og basilikum
1/2 sød kartoffel
3-4 skiver serranoskinke
1/2 håndfuld revet ost 15%
3-4 cherry tomater
2 tsk aioli
Lidt spinat
Groft salt


575 kcal pr pizza
Flåede tomater blendes og der tilsættes salt, peber og basilikum. Smøres ud over tortillaen, hvorefter osten fordeles ud over.

Riv den søde kartoffel i fine skiver på et rivejern og kom ovenpå osten. Drys groft salt over.

Bag i ovnene ved 225 grader ca 10-15 min. Hold øje og tag den ud, når den ser færdig ud.

Put serranoskinken på den varme pizza, halver tomaterne og kom dem på sammen med små klatter aioli. Fordel også lidt spinat på toppen

Sense:

HF1-2: Sød kartoffel, flåede tomater, tomater, spinat
HF3: Serrano, revet ost 15%
HF4: Fuldkornstortilla
Fedt: Aioli
Smagsgiver: Salt, peber, basilikum



Spiser ofte denne pizza som en wrap. Her en variant med feta og snackpeber (og uden flåede tomater):


Sense:
HF1-2: Sød kartoffel, spinat, snackpeber 
HF3: Serrano, revet ost 13%, feta 3% (salattern) 
HF4: - 
Fedt: Aioli 

Samme variant. Bare med salat i stedet for spinat  




Kommentarer