Kakaolatte (æggelatte)

En kakaolatte til at varme sig i kulden og samtidig blive mættet. Denne latte tilsættes æg, så den kan bruges som fx morgenmad


1 dl letmælk (kan udelades)
2 dl kogende vand
1-2 æg
1 tsk akaciehonning
1 tsk vanillesukker
1 spsk bagekakao
Evt 1 tern/10 gram 70% chokolade
Evt sødemiddel (sukrin eller lignende) for ekstra sødme


Ca 350 kcal (incl. alt,  dvs.  2 æg,  1 tern mørk chokolade, 1 dl mælk, honning og vanillesukker) 

Varm mælken i mikrobølgeovnen.
Kog vandet.
Slå ægget/æggene ud i en kop (lad ægget få stuetemperatur, inden latten laves).
Det hele blendes i et stort glas sammen med varm mælk og kogt vand. Man kan evt lige give den 1-2 minutter i mikrobølgeovnen, hvis man ikke synes, at den er varm nok  bagefter.

Note: Jeg bruger bagekakao, som tæller som fedt. Nesquick kakao er næsten ren sukker, så den er knap så sund.
Jeg bruger honning og akaciehonning i begrænset mængde.

Sense:
HF1-2: -
HF3: Æg
HF4: -
Fedt: Kakao (evt  70% chokolade)
Smagsgiver: Akaciehonning (begræns), vanillesukker (begræns)


Kommentarer

  1. Hvis man bruger 1 tern chokolade, er det så istedet for eller oveni kakaoen?

    SvarSlet

Send en kommentar