Hakkebøf med brocollisalat og sød kartoffel


En af mine favoritter til aftensmad. Elsker at man kan få broccolisalat, når man spiser efter Sense :)

Jeg har også eksperimenteret med broccolisalat og waldorfsalat, og det blev til denne waldorfsalat med broccoli.

Portionen på billedet viser desværre en lidt for stor portion ifølge Sense. Der skulle have været mindre sød kartoffel. 


1 portion

2 skiver bacon
1/2 broccoli (delt i buketter)

1/4 løg/rødløg
2 spsk cheasy fraiche 5%
1 spsk mayonnaise
½ tsk dijonsennep

1 spsk rosiner
Sesamfrø

100 gram hakket oksekød
Salt, peber, BBQ
1 spsk olie

1/2 sød kartoffel
Lidt olie
Salt

Bacon steges på panden. Tages op på et køkkenrulle.
Herefter steges broccolien på panden. Den skal være en lille smule mør, men stadig meget fast i det. Tages op i en skål og køles af.
Dressingen til broccolisalaten blandes sammen med løget, som er hakket fint.
Når broccolien er kølet af blandes den i dressingen. Bacon smulres og kommes oven på sammen med rosiner og sesam - lige inden servering.

Den søde kartoffel deles i 2, pensles med olie, saltes og steges i ovn eller Actifry (jeg steger den i 25 min i Actifry).

Oksekødet formes til en bøf, krydres og steges på panden.


Sense:
HF1-2: Sød kartoffel, broccoli, løg/rødløg 
HF3: Hakkebøf, bacon 
HF4: Rosiner
Fedt: 1½ spsk olie, 1 spsk mayonnaise, sesam 
Dressing: 2 spsk creme fraiche 5%
Smagsgiver: Salt, peber og BBQ