Burger med spidskålsbolle (glutenfri)

Så tæt på at være en rigtig burger. Ingen brød, men kun grøntsager, kød og fedtstof. Den er så mættende. Bollerne er tilpas svampede, så man behøver ikke al det snask, som man ellers plejer at putte i.



1 portion

1 spidskålsbolle,
100 g hakket oksekød, 
2 spsk olie
2 spsk ketchup
1 løg (evt. 1 peberfrugt også)
Spinat
Agurk
200 g rodfrugter (pose med rå rodfrugter i stave fra Rema1000)
Salt, peber, BBQ

Burger og "fritter" = 600 kcal pr portion.

Rodfrugterne vendes i 1 spsk olie og salt og steges i ovnen eller i en Actifry (jeg laver dem på 25 min i Actifry)
Løgene skæres i skiver og steges bløde på panden. Tages fra og gemmes til bøffen er klar.
Oksekødet formes til en bøf og krydres. Steges på panden.
Burgeren samles. Ketchup smøres på bund og top. Spinat og agurk på bunden. Herefter lægges bøf, bløde løg og toppen på.


Sense:

HF1-2: Spidskål, gulerødder (i bollen), spinat, agurk og løg samt rodfrugter
HF3: Hakket oksekød
HF4: ingenting
Fedt: 2 spsk olie til stegning af bøf samt rodfrugter 
Dressing: 2 spsk ketchup
Smagsgiver: BBQ, salt og peber.



Kommentarer