Blomkåls/gulerodstoast (glutenfri)

Var lidt skeptisk. Blomkålstoast?!? De er overraskende gode, så selv min mand er imponeret :)


Se også små mini blomkålstoast eller en variant med spinat.



8 portioner (8 toast)

*Et lille blomkål (ca 500 gram)
*2-3 gulerødder (ca 300 gram) (kan udelades)
4 æg
4 spsk FiberHUSK (kan undlades)
Salt og peber
8 skiver skinke, hamburgerryg eller salami
16 skiver ost
Sennep
Evt ketchup

Ca 200 kcal pr toast med 45+ ost
Ca 175 kcal pr toast med 30+ ost

*Man kan også bare bruge ca 800 g snittede grøntsager (jeg køber ofte de færdige poser/pakker med revne gulerødder, snittede spidskål og blomkål, som bare skal røres sammmen - fx 2 pakker færdigrevne gulerødder og hvidkål til coleslaw kan også fint bruges og bare røres sammen med æggene og så i ovnen. Her et eksempel på toasts lavet med 45% ost, coleslaw-blanding, og peberfrugt:






Snit blomkål og gulerødder fint i fx en foodprocessor. Bland med æg, (evt FiberHUSK), salt og peber. Hvis du har købt 2 pakker  coleslaw blanding med revne gulerødder/hvidkål (posen med dressing bruges ikke), så blandes den bare med æg, salt og peber.

Bred det ud på en bageplade og bag ved 180 grader i 20 min. Skal være let gylden og fast i det.



Tag ud og skær ud til 16 stk "toastbrød".



Put 1-½ skive ost på en skive "toastbrød". Herefter 1 skive hamburgerryg/skinke/salami. Smør med sennep. Afslut med 1-½ skive ost mere og så det sidste "toastbrød" på til sidst.

Herefter kan man lave toasten i ovnen eller i toastjern (det kan man jo bruge, hvis man har lavet "toastbrød" til flere dage og ikke har ovnen tændt.

Lavet i ovn
Sæt i ovnen indtil osten er smeltet.




Lavet i toastjern
Varm toastjernet op.

Put bagepapir på toastjernet og læg toast på. Put bagepapir ovenpå. Bag toast til den er klar.

(eksempel med toast lavet med en cheddarost, som talte som fedt)




Sense (1 toast med ost med < 17% fedt):

½ HF1-2: Blomkål, gulerødder
1½ HF3: Æg, skinke/hamburgerryg/salami, ost (hvis fedt% < 17%)
0 HF4
Fedt: -
Smagsgiver: Sennep (evt ketchup)

Sense (1 toast med ost med > 17% fedt):

½ HF1-2: Blomkål, gulerødder
 HF3: Æg, skinke/hamburgerryg/salami
0 HF4
Fedt: 3 skiver ost (hvis fedt% >17%) = 3 spsk fedt
Smagsgiver: Sennep (evt ketchup)



Kommentarer