Spidskålsboller (glutenfri)

En bolle uden mel, men med grøntsager og æg. Mætter rigtig meget. Jeg bruger dem både morgen, middag og aften.


Min anden variant af spidskålsboller


Bemærk: Bollerne falder sammen efter, at de er taget ud af ovnen. Det er helt normalt. Det er fx pga de vandholdige grøntsager og pga manglende gluten, som der jo er med mel i "rigtige" boller. De kan nemmest deles, når de er kolde. Man kan eksperimentere med flere æg og mere FiberHUSK, hvis det er.

Opskrift (7-8 boller):

600 gram spidskål (ca et helt spidskål)
300 gram gulerødder
4 æg
5 spsk FiberHUSK
1 tsk bagepulver (kan udelades)
Salt og peber

2-3 spsk solsikkekerner

150 kcal pr bolle (ved 8 stk)

Hak spidskål og gulerødder fint i fx en minihakker/foodprocessor.
Bland det hele sammen og lad det trække lidt.
Form til 7-8 boller på en plade.
Drys med kerner.

Bag i ovnen i 50 min ved 175 grader.

De er ret bløde/klæge indeni, når de er varme, men bliver mere fast som lune/kolde.

Sense:

Cirka pr bolle:

HF1-2: Spidskål og gulerødder (1 HF)
HF3: Æg (1/2 HF)
HF4: Ingenting
Fedt: Solsikkekerner (1/2 spsk)


Brugt som burgerbolle, morgenbolle med ost, frokostbolle med pålæg.




Kommentarer

  1. Annette hasbo-Pihl7. februar 2018 kl. 03.27

    Hej Merethe

    Kunne det være muligt at udskifte HUSK med pofiber??

    SvarSlet

Send en kommentar